Na jaren werkzaam te zijn geweest in de kinder- en jeugdpsychiatrie en binnen de GGZ was de tijd rijp om met al mijn opgebouwde kennis en ervaring een eigen praktijk te beginnen.

In september 2012 is JIJ & IK van start gegaan en staat de praktijk open voor alle kinderen en hun ouders die behandeling en/of advies willen.

Ik werk op verschillende manieren en met verschillende middelen, zoals praten, spelen, tekenen, knutselen en praktische oefeningen. Ik maak onder andere gebruik van cognitieve gedragstherapie, mindfulness, matriXmethode en oplossingsgericht- en competentiegericht werken. Mijn stijl van werken is creatief, praktisch en direct.

De toverbal is verwerkt in het logo van JIJ & IK en staat voor mij symbool voor nieuwsgierigheid, verandering, tot de kern komen en kleurrijk mogen zijn. Een toverbal verandert steeds van kleur en je wilt steeds weten welke kleur die heeft. Je moet de tijd nemen om het te zien veranderen en de ene kleur die je ziet vindt je mooi en de andere kleur niet zo. Elke keer weer in en uit je mond halen om te zien welke kleur het heeft en wat er verandert, je moet er iets voor doen om de verandering te krijgen. Om uiteindelijk tot de kern te komen als je alle kleurrijke lagen hebt gehad.

Hetzelfde als bij therapie of training. Je moet de tijd nemen, je moet er iets voor doen, met nieuwsgierigheid en verwondering jezelf ontdekken, wat je ontdekt over jezelf kan mooi en bijzonder zijn en is soms ook minder fijn of leuk, en uiteindelijk kom je tot de kern, tot wie je bent en wie je wilt zijn.

Ik doe mijn werk met enorm veel plezier, enthousiasme en gedrevenheid. Want wat is er mooier dan een stukje te mogen meelopen met een kind en ouders om er samen voor te zorgen dat het kind weer lekker in zijn vel zit en weer kan genieten! Vol vertrouwen in zichzelf en in zijn/haar eigen kracht en kwaliteiten!!

JIJ bent welkom en IK zie je graag bij JIJ & IK

groet,
Nicky de Waal