“Jij bent welkom” staat er op de site van de praktijk Jij & Ik. Deze uitnodigende houding heb ik van het begin af aan gevoeld bij Nicky. Tijdens mijn supervisie periode heeft Nicky mij begeleid vanuit een open, geïnteresseerde, enthousiaste, gemotiveerde, bevlogen, warme en bevragende houding. Tijdens de supervisie is er ruimte geweest voor vakinhoudelijke thema’s en persoonlijke thema’s. Per sessie kreeg ik de ruimte om in te brengen wat op dat moment voor mij belangrijk was, waarin Nicky mij goed volgde en goed naar mij luisterde. Ik heb ook regelmatig een opname van een gesprek laten zien, waarop Nicky op deskundige wijze feedback gaf. De praktijkruimte van Nicky is een fijne, gezellige ruimte. Wat het voor mij nog gezelliger maakte, is de aanwezigheid van Nicky’s hond Evy! Na een aantal keren supervisie lag Evy er een keer bij en dat beviel mij zo goed dat Evy’s aanwezigheid daarna voor mij bij de sessie hoorde. Bedankt Nicky voor alles wat ik van jou geleerd heb en dat jij een stukje met mij mee gelopen hebt!

29 januari 2018

Nicky heeft als supervisor een respectvolle, toegankelijke basishouding. Binnen de supervisie biedt zij ruimte voor openheid en leren. Nicky is geïnteresseerd in de persoon achter de hulpverlener. Binnen de supervisie is er daarom naast het inhoudelijke deel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling als therapeut. Nicky heeft een brede kennis van diagnostiek en behandeling. Ze is reflectief ingesteld, heeft een sterk analytisch vermogen en heeft oog voor het proces, waarin zij helpt onderscheid te maken tussen inhouds- en betrekkingsniveau. Dank je wel, Nicky, voor deze leerzame en boeiende supervisie!

1 september 2015

In de periode van augustus 2013 tot januari 2015 heb ik met veel plezier en voldoening supervisie ontvangen van Nicky, in de afrondende fase van mijn (deeltijd) GZ-opleiding Kind en Jeugd. Ik heb in deze tijd zoveel van haar mogen leren en ontvangen, zowel ten aanzien van mijn persoonlijke ontwikkeling als met betrekking tot het ontwikkelen - en verdiepen van mijn therapeutische en diagnostische vaardigheden. Direct werd mij duidelijk dat Nicky een heel ervaren, bevlogen en enthousiaste therapeut en diagnsticus is, die met haar creatieve, transparante, empowerende en soms kritische en directieve houding al veel cliënten in hun ontwikkeling heeft gestimuleerd. In de supervisie heb ik dit eveneens mogen ontvangen van haar, en heeft zij mij gecoacht naar het (her-)vinden van mijn zelfvertrouwen als psycholoog en het ontwikkelen van een breed repertoire aan therapeutische vaardigheden. Inzet op humor en het ontwikkelen van relativeringsvermogen en zelfspot zijn hierbij heel belangrijk geweest, evenals voortdurend reflecteren op zich voordoende interacties met cliënten. Daarnaast hebben wij veel aandacht besteed aan het onderzoeken van krachten en kwetsbaarheden in de therapeutische relatie, waardoor mijn zelfreflectie en vermogen om te anticiperen en reageren op cliënten Zeker sterker zijn geworden. Nicky is uitstekend op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke bevindingen en heersende protocollen binnen de ggz, en heeft mij begeleid bij het experimenteren met- en toepassen hiervan binnen mijn praktijkinstelling. Het, bewust en overdacht, afwijken hiervan om je vooraf vastgestelde doelstelling van therapie of diagnostisch onderzoek te bewerkstelligen, heeft hierbij eveneens aandacht gehad in de supervisie. Nicky is geen supervisor die hierin een rigide houding aanneemt, en die openstaat voor eigen inzichten en ideeën en hier erg enthousiast van kan raken! Kenmerkend voor Nicky is hierbij dat zij veel goede, kritische vragen stelt om tot zelfbewustzijn en zelfreflectie aan te zetten, en hierbij haar eigen ervaringen als psycholoog deelt. en bovendien met je meedenkt in uitzetten van je traject met je client. Bovenal is Nicky een heel fijn en warm mens, die voor mij in deze periode een heel groot aandeel heeft gehad in mijn ontwikkeling van GZ-psycholoog

1 september 2015

Nicky was voor mij de belichaming van de accepterende grondhouding. Ik heb haar communicatie ervaren als warm, vertrouwd en helder. Ze nam deze houding aan zonder het benoemen van mijn leer- of verbeterpunten uit de weg te gaan. Daarnaast is Nicky inhoudelijk sterk. Als ze niet direct een antwoord wist, ging ze het voor mij uitzoeken. In de supervisie hebben we ons met name gericht op mijn (inter-) persoonlijke groei als kinder- en jeugdpsycholoog. Dankzij de gesprekken heb ik geleerd mijn valkuilen en thema’s te herkennen. Hierdoor ben ik oprecht beter geworden in mijn vak. Ik heb erg veel aan de supervisiegesprekken gehad en ik zou haar absoluut aanraden als supervisor!

1 september 2015