kikkerkrachtalgemeen

De training ‘Ken-Je-Kikkerkracht’ is een ervaringsgerichte faalangsttraining, die wordt gegeven in samenwerking met ZieZo, praktijk voor kindercoaching en training uit Apeldoorn.  De training is bedoeld voor kinderen van 9 t/m 11 jaar die faalangst ervaren.

inhoud

Faalangst is een vorm van angst die kan optreden bij het leveren van prestaties op cognitief, sociaal en/of motorisch gebied. De focus van het kind op een mogelijke mislukking blokkeert dan de bij het kind aanwezige kennis en vaardigheden.

Kinderen met faalangst ervaren veel stress. Deze stress kan het kind belemmeren in het dagelijks functioneren. In de training ‘Ken je Kikkerkracht’ leren kinderen deze stress te erkennen en te verminderen. De training is vanuit de praktijk ontwikkeld en wordt ondersteund door heldere theoretische kaders. Met de overtuiging: ‘ieder kind heeft alle kwaliteiten in zich’.

Deze ervaringsgerichte training is gebaseerd op aspecten uit vernieuwende en vooruitstrevende methodieken en werkvormen, voortkomend uit meest recente wetenswaardigheden over de werking van stress (door faalangst) bij kinderen.

De kinderen leren met behulp van het GGG-model dat hun Gedachte over een Gebeurtenis hun Gevoel bepaalt. Door gedachten te veranderen, verandert ook het gevoel. Ze leren niet-helpende gedachten te vervangen door helpende gedachten. Ook is er veel aandacht voor het aanleren van een niet-oordelende, accepterende houding tegenover alles wat zich aandient, inclusief de faalangst. De kinderen leren een rustige, diepe ontspannen buikademhaling en doen veel ontspanningsoefeningen waardoor ze meer open staan voor opname van nieuwe informatie en het aangaan van moeilijke situaties. Met behulp van de door ons ingesproken CD kunnen de kinderen thuis oefenen met deze ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

praktische informatie

Ieder voor- en najaar start een nieuwe groep bij voldoende deelnemers.

De training omvat acht bijeenkomsten van anderhalf uur en twee ouderbijeenkomsten van anderhalf uur. Deelname geschiedt op volgorde van aanmelding. We werken in een kleine groep van vier tot zes kinderen.

lokatie

De training vindt plaats in mijn praktijk in Arnhem en/of in de praktijk van ZieZo in Apeldoorn. De training kan op aanvraag op een andere locatie aangeboden worden.

trainers

Nicky de Waal, GZ-psycholoog, trainer
Monique Leerkes , Kind-, Jongere- en Opvoedcoach, trainer.

Met speciale dank en intens eerbetoon aan mede-ontwikkelaarster van ‘Ken je kikkerkracht’  Yvonne Koldenhoven (overleden 24 november 2011). Zij heeft een zeer groot aandeel gehad in de ontwikkeling van deze prachtige training.

informatie

Voor informatie over het programma, deelname en kosten kun je bellen naar de praktijk op telefoonnummer 06-20303022 of het contactformulier invullen.

direct aanmelden

Wil je je kind direct aanmelden voor de training ‘Ken je kikkerkracht’ vul dan het aanmeldformulier in. Hiermee doe je nog geen definitieve aanmelding, dus je kunt na telefonisch contact of na de intake/kennismaking nog altijd besluiten om van je aanmelding af te zien.