ceritficaat mindful teacheralgemeen

Aandacht Werkt! is een Mindfulness training voor kinderen en jongeren van 4-18 jaar, en ontwikkeld door Eline Snel. Zij is onder andere bekend van het boek Stilzitten als een kikker. Kinderen en volwassenen krijgen vandaag de dag veel prikkels te verwerken. Er is veel drukte in en om ons heen! Om jezelf goed staande te kunnen houden in deze tijd is het prettig als je in staat bent te ontspannen en vaardigheden kent om ‘een hoofd vol gedachten’ tot rust te kunnen brengen. Ook is het prettig om te weten hoe je met allerlei emoties, zowel fijne als lastige, om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden of zonder ze te negeren. Hierdoor neemt de automatische reactie op stress af en nemen (zelf)vertrouwen en levensvreugde toe.

inhoud

Thema’s die aan bod komen tijdens Aandacht Werkt! zijn:
concentreren Even stoppen met wat je aan het doen bent en voor een moment de aandacht te houden op bijvoorbeeld de adem. Door dit regelmatig te doen en te ‘zitten met aandacht’ leer je snel te schakelen tussen ‘doen’ en ‘niet doen’. Je merkt wanneer je afgeleid bent en weet hoe je terug kunt keren naar het onderwerp van de aandacht. Hierdoor neemt de concentratie toe en neemt impulsief handelen of vanuit een automatische piloot handelen af.

benoemen en begrijpen van emoties en gedachtegangen Door gevoelens en gedachten te accepteren en er ruimte voor te maken ontstaat een kleine afstand. Precies genoeg om niet meegesleept te worden door die gevoelens of om ze te negeren. Hierdoor ontstaat rust en keuzevrijheid.

aanwezig zijn in het NU Hierdoor merk je dat er NU heel veel goed is. Ook als er spannende dingen te wachten staan of als er nare dingen gebeurd zijn. NU is het oké.

zelfvertrouwen hebben Door het leren loslaten van oordelen over je eigen gedachten en gevoelens voel je vertrouwen in jezelf. Een open en niet-oordelende houding naar jezelf en je omgeving.

geheugen verbeteren Door de aandacht te richten op wat je NU doet dringen dingen beter door en kun je je beter herinneren wat je geleerd hebt.

aardig zijn voor jezelf en de ander Je gaat meer begrip krijgen voor je eigen standpunten en kwetsbaarheden en die van anderen. Je kijkt minder negatief naar gevoelens en standpunten van jezelf en anderen. Door het oefenen in aardig zijn merk je hoe groot te waarde is van mildheid: mild zijn voor jezelf en de ander.

praktische informatie

Aandacht Werkt! kan zowel groepsgewijs als binnen individuele sessies gegeven worden. Groepstraining kan alleen gestart worden bij minimaal 4 deelnemers.

lokatie

Aandacht Werkt! vindt plaats in mijn praktijk. De training kan op aanvraag op een andere locatie aangeboden worden, zoals bijvoorbeeld op school.

trainers

Nicky de Waal, GZ-psycholoog, gecertificeerd mindful-kindertrainer

informatie

Voor informatie over het programma, deelname en kosten kun je bellen naar de praktijk op telefoonnummer 06-20303022 of het contactformulier invullen.

Voor meer informatie over Aandacht Werkt! kun je kijken op de website www.mindfulnessvoorkinderen.com

direct aanmelden

Wil je je kind direct aanmelden voor de training Aandacht Werkt! vul dan het aanmeldformulier in. Hiermee doe je nog geen definitieve aanmelding, dus je kunt na telefonisch contact of na de intake/kennismaking nog altijd besluiten om van je aanmelding af te zien.